HTML

pillanatképek sör mellé...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

alaphang

2007.12.13. 10:40 bret

nulladik pont. giccs a népnek - avagy dal prózában

 

közömbös kísértet az ember. nem akar semmit. nem rémíszt meg, nem üzen. észrevétlen létezik. nem érez, és nem érint meg, csak ellebeg mellettünk.

de vagyunk néhányan, akik csak állunk itt, és nem értjük. nem értjük mi történik - vagy mi történt egyszer?! mikor történt a változás? a valaha volt nők és férfiak, ma egyszerű rabszolgák. légies robotok, választógépek, kik előre telepített algoritmusok szerint léteznek. sosem veszítenek, sosem nyernek - a rendszer védi őket.

nincs többé fekete, vagy fehér, a színek is eltűntek. érzékeink elsatnyultak; minden mint a pisi langyos lett.

a lényeg, hogy termeljünk, fát, kiflit, gyereket. meginogni nem szabad, felbukni meg pláne nem! nem állhat le a gyár, produkálni kell! hogy megéljünk, hogy menők legyünk. az asztalra kifli, a zsebbe kamerás mobil kell.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bret.blog.hu/api/trackback/id/tr2262484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spooka 2007.12.13. 12:36:45

Ez nagyon frankó Bret! Tetszik! Tisztára az 1984 jutott róla eszembe.
Mennyire igaz!

spooka 2008.09.12. 10:36:37

Ez tetszik nagyon! éreztem, hogy fáj...
süti beállítások módosítása